lunes, 29 de octubre de 2012

Till Borgmästaren i Berga Spanien. Från Berga Sverige 29/6 1997


Berga Sverige 29/6 1997

Till
Borgmästaren i Berga
Spanien

Bäste Herr Borgmästare.

Vi här i Berga kommer under hösten att fira Bergas 90 årliga tillvaro. Som vi skrivit tidigare är vårt Berga en liten plats. Det betyder att festen inte blir någon stor tillställning.
Vi tycker i alla fall det skulle vara mycket roligt om vi kunde få den äran att få vår vänort Berga i Spanien till festen.
Vi inbjuder alltså två representanter med var sin följeslagare några dagar omkring den 5/9 då festen skall hållas. Vår kommun har lovat att stå för mat och logi under Er vistelse här. Såtar vi hand om Er och visar Er omkring i vår bygd.
Närmare detaljer får vi diskutera senare. Vi ber så mycket om ursäkt att vi kommer så sent med inbjudan, men vi har inte lyckats få klart förrän nu. Vi bad därför svenske konsuln i Barcelona att kontakta Er per Telefon för att Ni skulle få veta det så fort som möjligt. Här kommer nu skriftlig bekräftelse.
Vore bra om vi kunde få besked snarast.
Det går bra ringa direkt till mig men då bör det vara på svenska. Annars ställer säkert konsulatet upp och förmedlar samtalet. Vid besök här bör minst en av Er kunna engelska då vi har ont om spansktalande personer.

Välkomna
Berga Samhällsförening
gm. Erik Johansson ordf.

skriven i handstil; ringde svenske konsult i Barcelona Tisdag 30/6 och bet honom uttrötta inbjudan vilket han gjorde.