lunes, 3 de septiembre de 2012

Klartecken för Bergas Spanska Vänortsutbyte. Tidningsurklipp Barometern OT 18 / 03/ 1986

Samhällsföreningens ordförande Erik Johansson Klubbade definitivt att Berga får en spansk vänort. Och visar bilder på Berga i Spanien och Katalanska flaggan hissas

Nu är det klubbat! Berga samhällsförening Skall inleda ett vänortsutbyte med den spanska ort som också klingar till namnet Berga, och denna ligger vid foten av Pyreneerna. Inledande kontakter har tidigare förts bl a brevledes och även Högsby kommun har varit med i bilder.
Gångväg
Inte minst till Kommunen har flera inlagor gått in och det har bl a gällt beläggning av gång och cykelvägen till Gösjön och Med borgarhusets framtid som till slut fick en lyckad utgång då Med borgarhusföreningen köpte det samma.
Även över centrumplanen har man yttrat sig och vidare har önskemål framförts om att synkronisera bankens och postens öppettider.
Även i frågan om belysning vid påfarterna till riksväg 23 har uppvaktning gjorts och nu har vägverket lovat att så skall ske senast under innevarande år.
Årsmötet i Medborgarhuset på tisgagskvällen var välbesökt och höjdpunkten var onekligen då ordföranden Erik Johansson utropade Berga i Spanien till vänort.
Styrelsen
Styrelsen för Samhällsföreningen fick följande sammansättning: ordf Erik Johansson, v ordf Anna Lisa Andersson, Kassör Ragnar Pernius, (ny), sekr Rune Löndqvist, Raymond Asp, Bjarne Tigerström, Bengt Åke Lundin, (ny) samt Jan Erik Karlsson (ny).
På det hela taget var det ett trivsamt årsmöte och frågan är nu om inte studieförbunden bör inleda med nybörjarkurser i Spanska. Nog borde det finnas underlag för detta med tanke på stundande vänortsutbyte.
Ingvar Gunnarsson Barometern OT. Oskarshamns- Tidningen  Kalmar Läns och Ölands